صيد السمك بالجوافه
صيد السمك بالجوافه |
الصيد بالفاكهه والصيد بالجوافه على الاخص يحتاج الى الصبر
والصيد بالجوافه له طريقة تحضير مثله فى ذلك مثل صيد الغله و الصيد بالعنب والصيد بالبلح والصيد بالتوت
تحضير الزفر
صيد السمك بالجوافه |
ثم يضاف اليه قلب الجوافه بعصير الجوافه بالسكر او من غير السكر ويراعى الا يعجن ويظللوا حبيبات
ملحوظه : يتم تجهيز هذا الخليط قبل الصيد بساعات وليس على الماء
ويكون التزفير فى المكان الذى سيرسى فيه السن من خلال بدر حبيبات الخبز فى الربع الاول فى الترعة بمسافة لا تقل عن متر ونص على الاقل
إضافة تسمية توضيحية |
الأدوات :
لا يقل عن ثلاث أو أربع بوصاتخيط الماكينة 40 أو 45 أو 50 أما الترميل يكون أقل 5 أو 10 فمثلا لو الخيط الأساسي 50 فعليك بشعر 40 للترميل
أما السنار يفضل ان يكون 4 او 3 ملوى غليظ وياريت فرنساوي
أما الوزن الرصاص لا يقل عن 150 جرام
يضاف ايضا اجراس مشبك تعلق على اللبلوب
طريقة الصيد
تقطع الجوافه الى مستطيلات كما الاصبع ويفضل ان تكون الجوافه قوية وناشفهتدكك الجوافه فى الخيط عبر السن ويراعى ان يترك مسافة 1 سم فى نهاية ومؤخرة مستطيل الجوافه
احذف بالبوصه مع مراعاة إتجاه الريح لمسافه من 25 متر الى 30 متر فى اتجاه موازى لمكان التزفير وبالتدريج اسحب ليرسى الخيط بالسن الى منطقة التزفير بواسطة تيار الميه وعلى بركة الله
الاسماك التى تأكل على الجوافه كطعم هى ( المبروكة - قشر البياض - القرموط - البلطي - البني )
وعموما فإن الصيد بواسطه الفواكه لا يصلح إلا فى المياه العذبة
أخيرا لازم يكون معاك ملقاف و يفضل متكونش بتصطاد لوحدك عشان تعرف تطلع بالسمكه وتبقي فى المضمون