الجمعة، 7 يونيو 2019

Mr.Abdalla Omar

طريقة صيد سمك القاروص

سمك القاروص


طريقة صيد سمك القاروص
سمك القاروص 

سمك القاروص من احلى وأطعم الأسماك .
والقاروص ممكن تصطاده زى اى نوع سمك إما الصيد بالبوصه اليدوي او الصيد بالماكينه

لو حنستخدم البوصه :

عند صيد سمك القاروص من الشاطئ نستخدم عود صيد تكون مش اقل من 7 متر .
وطبعا لأن سمك القاروص بيطلع منه أوزان ف أقل شعر أساسي بيكون 35 عشان يستحمل يشيل السمكه ، أما القرمه بتكون بشعر صيد 25 او 30 الفروع 1.25 سم و 1.00 سم أما السنار (السلاح) مش اقل من مقاس 5
طريقة صيد سمك القاروص
سمك القاروص 

أما لو حنستخدم الماكينه وهنرمى على سمك القاروص فى عدة طرق وهي:

1- التجريه بالمعلقه او الريشه ( المخيله )
2- بالفله و بتبقى الفله كبيره و الرصاص متوازن مع حجم الفله و القرمه والسنار نفس المستخدمين فى ارمة البوصه
3- لو فى ميه ضحله يبقى الرصاصه متوسطة و حره و القرمه زى قرمة البوصه .

الطعم المفضل لسمك القاروص

١- الجمبري ( نطاط – عقر – بلانص – شطنارة )
بتشيل الشوكه اللى على راس الجمبري عشان سمك القاروص بيخاف منها وتتشبك الجمبري من تحت الرأس أو من الديل .
٢- الدود ( قراص – قراص صخر – حنش الطين – دود بحر – دود اسمعلاوي ).
٣- الجرايات(جرايات خضراء – تكنيات) .
٤- البساريا الحية وتتشك من ديلها .
ولان كل دى أطعم يحبها سمك القاروص لازم تعرف إن أفضل طعم لصيد سمك القاروص هو المتاح حوله في بيئته الطبيعية ، فهو معتاده ويأكله بتلقائية شديدة ، وبدون حرص .

نصائح عامة في صيد سمك القاروص :

١. تأكد من أن الصنارة كبيرة بما يكفي لتحمل متوسط أوزان سمك القاروص المتاح في منطقة صيد السمك .
٢. استخدم خيط صيد قوي كفاية بما يكفي لتحمل وزن سمكة القاروص .
٣. تأكد من أن الطعم المستخدم طازجًا ، والأفضل هو الطعم الحي .
٤. أفضل وقت لصيد أسماك القاروص هو في فصل الشتاء ، عندما تكون الأسماك أكثر نشاطًا .
٥. تتواجد أسماك القاروص عادةً في المياه العميقة ، قرب الشعاب المرجانية والصخور .

اتمنى للجميع الافادة وعشان تستفيد اكتر ادخل على 

https://al-sayad.blogspot.com

طريقة صيد سمك القاروص

Mr.Abdalla Omar

About Mr.Abdalla Omar -

نسعي من خلال هذه المدونه أن تصبح مصدرًا موثوقًا للمعلومات والموارد التعليمية حول صيد السمك، ونساعد المبتدئين والهواة وحتى الصيادين المحترفين على تحسين مهاراتهم والاستمتاع بتجربة الصيد.

Subscribe to this Blog via Email :