سمك القاروص
سمك القاروص |
سمك القاروص من احلى وأطعم الأسماك .
والقاروص ممكن تصطاده زى اى نوع سمك إما الصيد بالبوصه اليدوي او الصيد بالماكينه
لو حنستخدم البوصه :
عند صيد سمك القاروص من الشاطئ نستخدم عود صيد تكون مش اقل من 7 متر .وطبعا لأن سمك القاروص بيطلع منه أوزان ف أقل شعر أساسي بيكون 35 عشان يستحمل يشيل السمكه ، أما القرمه بتكون بشعر صيد 25 او 30 الفروع 1.25 سم و 1.00 سم أما السنار (السلاح) مش اقل من مقاس 5
2- بالفله و بتبقى الفله كبيره و الرصاص متوازن مع حجم الفله و القرمه والسنار نفس المستخدمين فى ارمة البوصه
3- لو فى ميه ضحله يبقى الرصاصه متوسطة و حره و القرمه زى قرمة البوصه .
سمك القاروص |
أما لو حنستخدم الماكينه وهنرمى على سمك القاروص فى عدة طرق وهي:
1- التجريه بالمعلقه او الريشه ( المخيله )2- بالفله و بتبقى الفله كبيره و الرصاص متوازن مع حجم الفله و القرمه والسنار نفس المستخدمين فى ارمة البوصه
3- لو فى ميه ضحله يبقى الرصاصه متوسطة و حره و القرمه زى قرمة البوصه .
الطعم المفضل لسمك القاروص
١- الجمبري ( نطاط – عقر – بلانص – شطنارة )
بتشيل الشوكه اللى على راس الجمبري عشان سمك القاروص بيخاف منها وتتشبك الجمبري من تحت الرأس أو من الديل .
٢- الدود ( قراص – قراص صخر – حنش الطين – دود بحر – دود اسمعلاوي ).
٣- الجرايات(جرايات خضراء – تكنيات) .
٤- البساريا الحية وتتشك من ديلها .
ولان كل دى أطعم يحبها سمك القاروص لازم تعرف إن أفضل طعم لصيد سمك القاروص هو المتاح حوله في بيئته الطبيعية ، فهو معتاده ويأكله بتلقائية شديدة ، وبدون حرص .
نصائح عامة في صيد سمك القاروص :
١. تأكد من أن الصنارة كبيرة بما يكفي لتحمل متوسط أوزان سمك القاروص المتاح في منطقة صيد السمك .
٢. استخدم خيط صيد قوي كفاية بما يكفي لتحمل وزن سمكة القاروص .
٣. تأكد من أن الطعم المستخدم طازجًا ، والأفضل هو الطعم الحي .
٤. أفضل وقت لصيد أسماك القاروص هو في فصل الشتاء ، عندما تكون الأسماك أكثر نشاطًا .
٥. تتواجد أسماك القاروص عادةً في المياه العميقة ، قرب الشعاب المرجانية والصخور .
اتمنى للجميع الافادة وعشان تستفيد اكتر ادخل على
https://al-sayad.blogspot.com
تابع معنا أيضا للمزيد من الخبره و المعلومات