التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طرق صنع عجينة الصيد

طرق صنع عجينة الصيد ( الطعم )

نستعرض هنا طريقة عمل عجينة الصيد و تستخدم العجينه فى البحر أو النهر وهى من اسهل انواع الطعم التى يمكن تحضيرها وارخصها واكثرها انتشارا خاصة في المناطق التي يصعب الحصول فيها علي اي نوع من انواع الطعم الاخري  و انا  شفت مليون طريقه في صنعها لكن الخبره بتقول أن دا بيتوقف علي عوامل عديدة منها نوع السمكة المراد صيدها .
وبالنسبه للبحر تستطيع إستخدامها من اول ضؤ فى النهار الى اخر فترة الظهيره ومن فترة المغرب وحتى دخول الظلام
ويمكنك مراجعة موضوع انواع السمك اللى ياكل عجينة مع العلم أن العجينة ليست بالتأكيد افضل طعم لصيد السمك سواء البحري أو النهري 
تتميز عجينة صيد السمك النهري انه يمكن إستخدامها طوال النهار و يمكنك ان تصطاد بها ليلا عندما تنوي صيد القراميط ولو انى لا أفضل لأنها سمكه غير مفيده و أضرارها أكتر من متعة صيدها وعيب الصيد بالعجينه فى الليل هو ان السمك بياكل على فترات متباعده ولكن حجم السمك كبير ولان عجينة الصيد لاتستطيع الصمود على السناره فترات طويله فهى غير مفضله للصيد ليلا
طريقة عمل عجينة صيد السمك
طريقة عمل عجينة صيد السمك 

الطريقه الاولى : عجينه ع البارد لينة

مكوناتها : 1  كوب دقيق - 1ملعقه من الزيت - 1ملعقة من السكر
تحضير عجينة الصيد :
نمزج السكر بالدقيق أولا وحدهم ثم يضاف الزيت ثم يتم زيادة الخليط بالماء تزود شويه وتعجن ولو محتاج زود بس حبه حبه حتي تصبح عجينه متجانسة , و تكون جاهزة وتستدل علي ذلك بانه عند مسكها لا تعلق بالاصابع .

العجينة الثانية : العجينه المستويه ( تطبخ )

مكوناتها : 1 كوب من الدقيق - 2 ملعقة من النشا - 1ملعقة من الزيت - 1 ملعقه سكر
تحضير عجينة الصيد :
يتم خلط النشا و السكر و الدقيق ويتم التقليب ثم إضافة الزيت للحصول علي عجينه سائلة ثم ترفع علي نار هادئة  مع التقليب المستمر حتي تصبح غليظه القوام و اذا كانت العجينة لازالت سائلة اضف كمية اخرى من الدقيق ( كميات صغيره ) الى ان تصبح غليظة القوام .

العجينة الثالثة : عجينه مطبوخة

مكوناتها : 1 كوب دقيق - كوب الا ربع ماء - ثلاث ملاعق زيت - ملعقة سكر
تحضير عجينة الصيد :
يتم وضع المياه مضاف إليها الزيت على نار متوسطه حتى تبدأ فى السخونة وليس الغليان … بمعنى أول ما تلمح المياه هتبدأ تسخن ويظهر على وش المياه فقاقيع هنضيف عليهم الدقيق و ملعقة السكر .

وتقوم بالتقليب المستمر حتى تماسك العجينة ويمكن إبعاد القدر عن النار لحظة لحين تماسكها وترجعها تانى على النار وتتحسسها بإيدك عشان تعرف انها اصبحت جاهزة .
لا تقوم بتعبئتها فى اى علبة الا بعد ان تبرد تماما اى بعد 2 – 4 ساعات .

العجينة الرابعة : العجينه القطنية

أفضل ميزه لها  قدرتها على ان تظل معلقة فى السنار لمدة طويلة و انصح دائما باستخدمها .
و لتحضير هذة العجينة تصنع اى عجينة من الطرق السابقة و لكن يضاف الى الدقيق قطن
و يكون 100 جرام قطن لكل كوب دقيق

ملحوظه : 

البعض يستبدل الدقيق ب بواقي الخبز و يضاف اليها الماء أوأيا من الاضافات السابقه ولو انها بالتأكيد لن تكون بنفس الجوده لكنى شخصيا اصنعها لتزفير المكان لتكلفتها الضعيفه و عند صيد السمك أستخدم العجين بالدقيق

كيفية عمل عجينة صيد السمك
طرق صنع عجينة الصيد ، عجينة صيد السمك النهري

اتمنى للجميع الافادة وعشان تستفيد اكتر ادخل على 

https://al-sayad.blogspot.com

تابع معنا أيضا للمزيد من الخبره و المعلومات

طريقة صيد السمك بالعنب
  تحضير دود السبله لإستخدامه فى الصيد 

طريقة صيد السمك بالبلح 
صيد البوري بالربع (المشنقة)




تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اسماء السمك وانواع الاسماك باللغة الانجليزيه

اسماء السمك وانواع الاسماك باللغة الانجليزيه اسماء السمك وانواع الاسماك باللغة الانجليزيه ..........سؤال يطرح نفسه اسم السمكه دي اى بالانجليزى ؟ مشكله بتقابل كل مغترب فكر يشتري سمك و مش عارف يطلبه .... ويا سلام لو عنده استعداد زيي انه ياكل سمك فطار و غداء و عشاء كنت الاول بروح سوق السمك او الماركت و اقوله عاوز من ده ؟ وهنا كان كتير من البياعين بيركز معايا وبيعلى السعر عليا مع الوقت بقي عرفت الاسامي وكان لازم أفيد كل الناس بيها دا غير بقي الأنواع إللى مش موجوده ف اسكندريه اساسا و مكنش الواحد يسمع بيها و كمان أسماك البحر الأحمر و أسماك الخليج العربي البطاطا Dusky spine foot المرجان Bream السردين Sardine البلاميطه Bonito البلطى Tilapia انشوجة Anchovy سمك البورى mullet المرمار Marmora القرموط catfish الحريت و البغبغان Parrotfish القاروص sea bass الباراكودا Barracuda المياس Blue Fish استاكوزا Lobster الكالاماري و السبيط Calamari بلح البحر Mussels الكابوريا Crabs سمك موسى Sole Fish جمبرى Shrimp اخطبوط Octopus سالامون Salmon جاندوفلي Clams

دعاء الصيد في البحر

 دعاء الصيد في البحر هو انا ينفع أخد ثواب و أجر وانا بمارس هوايتى المفضله و بصطاد ؟    أكيد طبعا هو إنت عندك شك   دعاء الصيد فى البحر انا هقولك .... بص يا سيدي وصلى على حبيبك النبي    يقول تعالى فى كتابه الكريم (  قُلْ إِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ  ) صدق الله العظيم عليك أخى الحبيب أن تعرف كيف تحصل على الاجر و الثواب من الله  بخطواط بسيطه تتخذها عندما تمارس هواية الصيد وهى :   الصلاة  في البحر أولا    عليك بتجديد نيتك وجعلها خالصة لوجه الله ثانيا    أثناء توجهك لمكان الصيد " بسم الله خرجنا وعلى الله ربنا توكلنا " ثالثا    عند ركوبك سياره او مركب أو بلانص أو يخت او سفينه " سبحان الذي سخر لنا هذا وما كنا له مقرنين وإنا إلى ربنا لمنقلبون، الحمد لله الحمد لله الحمد لله، والله أكبر والله أكبر والله أكبر، سبحانك إني ظلمت نفسي فاغفر لي فإنه لا يغفر الذنوب إلا أنت " رابعا    عند وصولك لجزيره "أعوذ بكلمات الله التامات من شر ما خلق " خامسا    قبل بداية الصيد  بسم الله مجريها وم

صيد كاليماري و سوبيط و ما الفرق بين السبيط والكاليماري

ايه الفرق بين الكاليماري وبين السوبيط ؟ كلمة كاليماري هي الكلمة الايطالية للحبار وبالانجليزية squid بنوعيه العريض (اللي بنقول عليه سبيط) والطويل (اللي بنقول عليه كاليماري) يعني مافيش حاجة اسمها سمك كاليماري وحاجة اسمها سمك سبيط ... الفكره انهم الاتنين ممكن يتقال عليهم كاليماري أو سبيط لأنهم فصيل واحده اسمه الحبار البسيط الفرق بين الكاليماري وبين السوبيط  أما عن التقسيم الدارج فى مصر والفرق بين الكليماري و السبيط فنوضحه كالتالى السبيط  هو صاحب شكل عريض المنكبين وفى الانجليزيه هو  grin emoticon وعظمته عريضة وسميكه ولحمه سميك الكليماري شكل الكاليماري مبروم بجسم مخروطي وعظمته خفيفة ورفيعة شفافة  ولحمه رفيع . سمكة الكليمارى او السبيط من الرخويات البحرية التى تتمتع بقوة غير عادية فى الشد أثناء صيدها حتى ولو كانت صغيرة الحجم بالرغم من سهولة وصعوبة صيدها. كاليماري سبيط موسم صيد  السبيط والكاليماري موسم الصيد لها يبدأ من شهر 8 وحتى اخر شهر 3  وأفضل وقت ل صيد الكاليماري و صيد السبيط بيكون ف الايام من 7-22 من الشهر العربي وبعد المغربية وقبل الفجر و فى موسم التزاوج من