طريقة عمل عجينة صيد السمك ( الطعم )
نستعرض هنا تحضير عجين صيد الأسماك و تستخدم العجينه فى البحر أو النهر وهى اسهل انواع الطعم التى يمكن تحضيرها وارخصها واكثرها انتشارا خاصة في المناطق التي يصعب الحصول فيها علي اي نوع من انواع الطعم الاخري و انا شفت مليون طريقه في صنعها لكن الخبره بتقول أن دا بيتوقف علي عوامل عديدة منها نوع السمكة المراد صيدها .وبالنسبه للبحر تستطيع إستخدامها من اول ضؤ فى النهار الى اخر فترة الظهيره ومن فترة المغرب وحتى دخول الظلام
ويمكنك مراجعة موضوع انواع السمك اللى ياكل عجينة مع العلم أن العجينة ليست بالتأكيد افضل طعم لصيد السمك سواء البحري أو النهري
تتميز عجينة صيد السمك النهري انه يمكن إستخدامها طوال النهار و يمكنك ان تصطاد بها ليلا عندما
تنوي صيد القراميط ولو انى لا أفضل لأنها سمكه غير مفيده و أضرارها أكتر من
متعة صيدها وعيب صيد الأسماك بالعجين فى الليل هو ان السمك بياكل على فترات متباعده ولكن حجم السمك
كبير ولان عجينة الصيد لاتستطيع الصمود على السناره فترات طويله فهى غير
مفضله للصيد ليلا
طريقة عمل عجينة صيد السمك |
عجينة الصيد الاولى : عجينه ع البارد لينة
مكوناتها : 1 كوب دقيق - 1ملعقه من الزيت - 1ملعقة من السكر
تحضير عجينة الصيد :
تحضير عجينة الصيد :
نمزج
السكر بالدقيق أولا وحدهم ثم يضاف الزيت ثم يتم زيادة الخليط بالماء تزود
شويه وتعجن ولو محتاج زود بس حبه حبه حتي تصبح عجينه متجانسة , و تكون
جاهزة وتستدل علي ذلك بانه عند مسكها لا تعلق بالاصابع .
عجينة الصيد الثانية : العجينه المستويه ( تطبخ )
مكوناتها : 1 كوب من الدقيق - 2 ملعقة من النشا - 1ملعقة من الزيت - 1 ملعقه سكر
تحضير عجينة الصيد :
يتم خلط النشا و السكر و الدقيق ويتم التقليب ثم إضافة الزيت للحصول علي عجينه سائلة ثم ترفع علي نار هادئة مع
التقليب المستمر حتي تصبح غليظه القوام و اذا كانت العجينة لازالت سائلة
اضف كمية اخرى من الدقيق ( كميات صغيره ) الى ان تصبح غليظة القوام .
عجينة الصيد الثالثة : عجينه مطبوخة ( عجينة صيد السمك النهري )
مكوناتها : 1 كوب دقيق - كوب الا ربع ماء - ثلاث ملاعق زيت - ملعقة سكر
تحضير عجينة الصيد :
يتم
وضع المياه مضاف إليها الزيت على نار متوسطه حتى تبدأ فى السخونة وليس
الغليان … بمعنى أول ما تلمح المياه هتبدأ تسخن ويظهر على وش المياه فقاقيع
هنضيف عليهم الدقيق و ملعقة السكر .
وتقوم
بالتقليب المستمر حتى تماسك العجينة ويمكن إبعاد القدر عن النار لحظة لحين
تماسكها وترجعها تانى على النار وتتحسسها بإيدك عشان تعرف انها اصبحت
جاهزة .
لا تقوم بتعبئتها فى اى علبة الا بعد ان تبرد تماما اى بعد 2 – 4 ساعات .
عجينة الصيد الرابعة : العجينه القطنية
أفضل ميزه لها قدرتها على ان تظل معلقة فى السنار لمدة طويلة و انصح دائما باستخدمها .
و لتحضير هذة العجينة تصنع اى عجينة من الطرق السابقة و لكن يضاف الى الدقيق قطن
و يكون 100 جرام قطن لكل كوب دقيق
ملحوظه :
البعض يستبدل الدقيق ب بواقي الخبز و يضاف اليها الماء أوأيا من الاضافات السابقه ولو انها بالتأكيد لن تكون بنفس الجوده لكنى شخصيا اصنعها لتزفير المكان لتكلفتها الضعيفه و عند صيد السمك أستخدم العجين بالدقيقطرق صنع عجينة الصيد ، عجينة صيد السمك النهري |
صيد البوري بالربع (المشنقة)
طبعا لو غاوي صيد زيي لازم تزور صفحة تعلم صيد السمك
واذا بتتعب من صيد التسقيط يبقي اكيد محتاج تعرف علاج دوار البحر
اما لو لسه هتبدأ تتعلم ف شوف كيف تختار البوصه المناسبه ؟
وطبعا تتعلم شويه من موضوع صيد السمك بالسناره للمبتدئين
كمان اتعرف على طرق صيد الأسماك
مدونة تعلم صيد السمك للمبتدئين
واذا بتتعب من صيد التسقيط يبقي اكيد محتاج تعرف علاج دوار البحر
اما لو لسه هتبدأ تتعلم ف شوف كيف تختار البوصه المناسبه ؟
وطبعا تتعلم شويه من موضوع صيد السمك بالسناره للمبتدئين
كمان اتعرف على طرق صيد الأسماك