ضبط ميزان فله الصيد
ودي بتبقي حسب خبرتك فى صيد السمك اللى بتتظبط تدريجيا مع كل مره تنزل تصطاد فيها
وتقدر كمان تراجع طريقة تعامل أسماك البحر المتوسط مع الفله وكمان خد بالك من اللى جاي دا :
لو انت بتأكل السمكه مش بتلطش بشلاط مثلا بنخلي الفله والرصاصه علي وزن مظبوط على العيار تمام ( يعنى وزن الرصاصه يخلى نص الفله فوق و نصها تحت ) هنا بقي أول م تغمز ( تغطس ) ترد فيها علي طول
لو حاطط طعم خشن (جامد زي الكاليماري مثلا أو اخطبوط ) طبعا السمكه متقدرش تسلته من اول ضربه " تشيل الطعم يعني من علي السلاح " وممكن تكون سمكه من النوع اللي بيقضم الطعم مش بيبلع يبقي نخفف الرصاصه شويه و هنا الفله أغلبها هيبقي على وش الميه ومش هتغطس الا لما السمكه تبلع الطعمايه للآخر والعكس مع نفس السمكه لو الطعم طري وسهل .
نفس الفكره تقريبا بنستخدمها لو الميه فايره ( عاليه ) وبيضاء ( موج مقلب على وش الميه كتير ف عامله لون أبيض ) ف الفله تكون عايمه اكتر علشان تقدر تلاحظ الفرق بين قلبة الموجه وغطسة السمكه .
طب فيه سمك بيحسس علي الطعم زي مثلا سمك البوري يبقي ميزان الفله لصالح الرصاصه ( الرصاصه اتقل شوية ) بالتالى أقل ضربه للسمكه في الطعمايه بغطسه وكدا السمكه معاك متهربش .
عموما دى خبره مبدئيه وانت تدريجيا هتبقي بتربط بين نوع السمكه و الطعم و طبيعة المكان اللى بترمي فيه
و فى الآخر الارزاق بيد الله
طبعا لو غاوي صيد زيي لازم تزور صفحة تعلم صيد السمك واذا بتتعب من صيد التسقيط يبقي اكيد محتاج تعرف علاج دوار البحر
طبعا لو غاوي صيد زيي لازم تزور صفحة تعلم صيد السمك واذا بتتعب من صيد التسقيط يبقي اكيد محتاج تعرف علاج دوار البحر