سبحه التسقيط علي الوعر
حصيلة التسقيط |
طبعا لازم تعرف اى هو صيد التسقيط
وكمان تعرف أماكن صيد التسقيط فى الاسكندريه
ولو حبيت تشتري أى أدوات يبقي منين تجيب أدوات الصيد
أما بقي عن
طريقة عمل سبحة التسقيط على الوعر ومكوناتها
صيد التسقيط |
الأدوات
1- مدور متوسط الحجم لتوصيل الشعر الاساسي بالشعرالخاص بالمكينه
2- شعر اساسي (35)ويفضل نوع جيد لايساعد علي عمليه الكتكته يعني لتواء الشعر
3- شعر ترميل لربط السنون (25) ويفضل اختيار نوعيه جيده
4- سن (8كفته -9كفته )علي حسب نوع السمك المراد الشغل عليه
5- ثقل من الرصاص ويكون من80 الى 100
6- علي حسب تواجد تيارات في المياه وعلي حسب العمق المراد الشغل عليه
7- مدور لحبس الرصاصه صغير
2- شعر اساسي (35)ويفضل نوع جيد لايساعد علي عمليه الكتكته يعني لتواء الشعر
3- شعر ترميل لربط السنون (25) ويفضل اختيار نوعيه جيده
4- سن (8كفته -9كفته )علي حسب نوع السمك المراد الشغل عليه
5- ثقل من الرصاص ويكون من80 الى 100
6- علي حسب تواجد تيارات في المياه وعلي حسب العمق المراد الشغل عليه
7- مدور لحبس الرصاصه صغير
طريقة عمل السبحه
يتم تثبيت الشعر الاساسي رقم (35 ) في المدور المتوسط الحجم من خلال عمل خيه صغيره ، بعد ربط الشعر الخاص بالمكينه في اعلي المدور يتم اخذ طول البوصه المستخدمه او عمل طول حوالي 100سم يعني متر من الشعر الاساسي ويتم ادخال الشعر في داخل الرصاصه وتثبيت المدور الصغير في اخر الشعر من اخر الطرف الاخر لتثبيت الرصاصه واحكامها وعدم السماح لها بالخروج يتم ربط السنون مقاس (8-9)كفته في قطع من الشعر بطول من 20 الى 30 سم وذالك لتثبيته في الشعر الاساسي للسبحه
طريقه الصيد
1- يتم تطعيم كافة سنون القرمه (السبحه ) و التأكد من عدم وجود سن بدون طعم
2- بتفتح القلاب الخاص بالمكينه وتمسك الشعر الخاص بيها
3- تبدأ تسييب للشعر بطريقه هاديه واحده واحده وتستخدم اليد في مسك الشعر ودا لعدم انزلاق الشعر مع التيار والتسبب في كعبله الصياد المجاور ليك
4- بعد استقرار الرصاصه علي الارض يتم رفع عدد (2)لفه من الماكينه ولم حوال نص متر او اقل وذلك لتفادي التوعير يعني انك تشبك في الارض
5- الجث علي السبحه المستمر لمتابعه عمليه اكل السمكه في سمك كتير خبيت يجب التركيز ليه مثل الموزه -البطاطا -الحلاليف -الصبارص- الخ
6-وتبتدي انت بقي العد حسب عدد السنانير اللى انت حاططها انظر الى اخر البوصة اللبلوب وستجد هزة مع كل سنارة تؤكل ارفع رفعة سريعة ضيقة ( نتش )من الرفعة ثم عد كما كانت البوصة اي نزلها ولكن بهدوووء لكي لا يقع ما امسك في السنانير من سمك واحسب عدد السنانير فمن المفروض ليس من اول هزة تقوم بالطلوع بل يجب ان تملأ السنانيير
7- عليك بعد نهاية العد ان تخرج بسرعة ثابتة بدون رجوع (أى فى إتجاه واحد) حتى لا يقع منك السمك
2- بتفتح القلاب الخاص بالمكينه وتمسك الشعر الخاص بيها
3- تبدأ تسييب للشعر بطريقه هاديه واحده واحده وتستخدم اليد في مسك الشعر ودا لعدم انزلاق الشعر مع التيار والتسبب في كعبله الصياد المجاور ليك
4- بعد استقرار الرصاصه علي الارض يتم رفع عدد (2)لفه من الماكينه ولم حوال نص متر او اقل وذلك لتفادي التوعير يعني انك تشبك في الارض
5- الجث علي السبحه المستمر لمتابعه عمليه اكل السمكه في سمك كتير خبيت يجب التركيز ليه مثل الموزه -البطاطا -الحلاليف -الصبارص- الخ
6-وتبتدي انت بقي العد حسب عدد السنانير اللى انت حاططها انظر الى اخر البوصة اللبلوب وستجد هزة مع كل سنارة تؤكل ارفع رفعة سريعة ضيقة ( نتش )من الرفعة ثم عد كما كانت البوصة اي نزلها ولكن بهدوووء لكي لا يقع ما امسك في السنانير من سمك واحسب عدد السنانير فمن المفروض ليس من اول هزة تقوم بالطلوع بل يجب ان تملأ السنانيير
7- عليك بعد نهاية العد ان تخرج بسرعة ثابتة بدون رجوع (أى فى إتجاه واحد) حتى لا يقع منك السمك
أخطبوط من التسقيط |
خد بالك من حاجتين مهمين
أولا : عليك بعدم مسك الخيط - طب ليه ؟
لأن مسكك للخيط وفي حالة وجود سمكة معاك ماذا ستفعل ستترك لخيط بسرعة لكي تمسك بذراع ماكينة الصيد لسحب السمك هنا بقي و لحظة تركك المفاجئه للخيط هو ما يساعد السمك على الأفلات ويطلق علي هذه العملية بالعامية ( سوستة )
ثانيا : يتم التعامل مع السمك بحرص يعني في سمك
بيكون فمه ضعيف لايجب استخدام القوه في اللم مثل الموزه
نصيحه أخيره : إذا كنت متمرس فعليك إستخدام سن حر لكن عليك بعدم استخدامه إذا كنت من المبتدئين
السن الحر هو اخر شيء في السبحه ويعتبر هو بمثابه الهلب المستخدم في تثبيت السبحه علي الارض
واكيد في ناس كتير بتحب تصطاد بيه علشان بكون اقرب سن للسمكه بيكون سن صياد