لا يوجد ما يسمى ب أفضل طعم ل صيد السمك النهري أو أفضل طعم في صيد سمك البحر وإنما لكل نوع سمك طعم و وقت صيد وطريقة صيد تختلف من سمكه لأخر أو قد يتشابه نوع او اكثر معا نظرا لأنهم يعيشان في نفس البيئه أو يشتركون فى نفس الصفات وإليك أهم انواع الطعم الدارجه:
أنواع الطعم :
نصيحتي لك إذا كنت مبتدئ ان تعرف انواع طعم الصيد والأهم أن تتعلم كيفية وضعه على السلاح ويمكنك ان تعرف من صديق وتجرب أمامه كيفية وضع طعم الصيد وتكررها امامه اكثر من مره والأفضل ويكون قبل الرحله بيوم وذلك حتى لا تضيع وقت انت فى غنى عن ضياعه فى الرحله ....
حبيبي اللى داخل هنا بقي هيسألنى يا عم فين انواع الطعم ؟
1- العجين
2- الدود وله عدة انواع منها :
أ- دود الارض و لونه احمر يميل للبني أو الأسود
ب- الدود المشرشر لونه احمر فاقع و هو علي يشبه (ام اربعه واربعين) و حجمه صغير و رفيع
ت- الدود القراص لونه احمر و يشبه الي حد بعيد دود اسماك الزينه واسمه كده لانه بيقرص بس قرصته خفيفه ولا تترك أى اثر
ث- الدود الاسماعلاوي و هو الاجود و الاضخم و لونه احمر مائل للبنيه قليلا و في سماكه الاصبع.
قطعا هناك انواع اخري مثل دود السبله كما ان معظم الدود يستخدم حيا او يمكن تمليحه والصيد به
3- الجمبري :
أ- الجمبرى البرغوت وهو الجمبري الصغير لونه أبيض شفاف ويعتبر أشهر انواع الطعم على الاطلاق
ب- الجمبري العقر (أكبر حجما 3سم تقريبا)
ت- الجمبري البلنس ( أكبر حوالى 5- 6 سم تقريبا )
ث- الجمبري النطاط ( جمبري حى )
4- الطعم الصناعى " الربله " وهو باب طويل سنفرد له موضوع مستقل لأن أنواعه كثيره أذكر منها ( الطافي ، الغاطس ، الذبابات ، الدوار ، الدور ) .
5- عدد اخر من الطعوم المشهوره وليست تحت التصنيف السابق و هى :
1-العشب الاخضر( للبطاطا فقط ) 2- الأسماك الصغيره
3-السبيط و الكلماري 4-الجلاجوله 5-الجرايات ( كابوريا الصخور ) 6-صراصير البحر 7-ام الخلول
8-الجندوفلى الغله 9- مصارين الفراخ 10- القواقع الملتصقه بالصخور" .
مش هنسي كمان أقولك إن السمك ممكن ميكونش له مزاج للطعم اللى انت محضره يبقي الافضل تعمل حسابك ف نوعين ع الاقل بس عموما هييجي الموضوع معاك بالوقت عشان مزاج السمك بيكون حسب الجو .... وعن تجربه شخصيه خد معاك دايما عجين وموش هيخسر بس برضه دا بيكون حسب انت نازل على إيه ؟ وفين ؟
طبعا لو غاوي صيد زيي لازم تزور صفحة تعلم صيد السمك واذا بتتعب من صيد التسقيط يبقي اكيد محتاج تعرف علاج دوار البحر
وأى إستفسار تقدر تكتبه و ان شاء الله هرد عليه
أنواع الطعم :
نصيحتي لك إذا كنت مبتدئ ان تعرف انواع طعم الصيد والأهم أن تتعلم كيفية وضعه على السلاح ويمكنك ان تعرف من صديق وتجرب أمامه كيفية وضع طعم الصيد وتكررها امامه اكثر من مره والأفضل ويكون قبل الرحله بيوم وذلك حتى لا تضيع وقت انت فى غنى عن ضياعه فى الرحله ....
حبيبي اللى داخل هنا بقي هيسألنى يا عم فين انواع الطعم ؟
1- العجين
عجينة الصيد |
له عدة طرق لعمله وهو أفضل الطعوم لصيد سمك البطاطا و سمك البوري وقد نستخدم فيه الخبز بدلا من الدقيق ويمكن أيضا هرس بصله فى طبق و أخذ عصارتها ووضعها على العجين عند عمليه الصيد ف يساعد على عدم إلتصاق العجين باليد و يعطى رائحه للطعم
يمكنك مراجعه : طريقة عمل عجينة الصيددود الأرض المستخدم لصيد السمك |
ب- الدود المشرشر لونه احمر فاقع و هو علي يشبه (ام اربعه واربعين) و حجمه صغير و رفيع
ت- الدود القراص لونه احمر و يشبه الي حد بعيد دود اسماك الزينه واسمه كده لانه بيقرص بس قرصته خفيفه ولا تترك أى اثر
ث- الدود الاسماعلاوي و هو الاجود و الاضخم و لونه احمر مائل للبنيه قليلا و في سماكه الاصبع.
قطعا هناك انواع اخري مثل دود السبله كما ان معظم الدود يستخدم حيا او يمكن تمليحه والصيد به
3- الجمبري :
أ- الجمبرى البرغوت وهو الجمبري الصغير لونه أبيض شفاف ويعتبر أشهر انواع الطعم على الاطلاق
ب- الجمبري العقر (أكبر حجما 3سم تقريبا)
ت- الجمبري البلنس ( أكبر حوالى 5- 6 سم تقريبا )
ث- الجمبري النطاط ( جمبري حى )
جمبري لصيد السمك |
5- عدد اخر من الطعوم المشهوره وليست تحت التصنيف السابق و هى :
1-العشب الاخضر( للبطاطا فقط ) 2- الأسماك الصغيره
3-السبيط و الكلماري 4-الجلاجوله 5-الجرايات ( كابوريا الصخور ) 6-صراصير البحر 7-ام الخلول
8-الجندوفلى الغله 9- مصارين الفراخ 10- القواقع الملتصقه بالصخور" .
الجراياه لصيد الأسماك |
طبعا لو غاوي صيد زيي لازم تزور صفحة تعلم صيد السمك واذا بتتعب من صيد التسقيط يبقي اكيد محتاج تعرف علاج دوار البحر
اتمنى للجميع الافادة وعشان تستفيد اكتر ادخل على
https://al-sayad.blogspot.com
تابع معنا أيضا للمزيد من الخبره و المعلوماتوأى إستفسار تقدر تكتبه و ان شاء الله هرد عليه