معرفة السمك الطازج من غير الطازج
سمك طازج |
السمك من الاغذية سريعة التلف ويفضل تناوله طازجاً ليكون طعمه جيد لهذا يجب التأكد ما إذا كان السمك طازج أم لا وهنالك عدّة طرق لمعرفة السمك الطازج من السمك غير الطازج :
السمك الطازج :
السمك الطازج و غير الطازج |
1- خياشمه حمرا
2- عيونه لامعه بارزه ومضيئه
3- قشرته و لحمه وبطنه متماسكين
4- رائحة الزفر جيده و يطيب لك شمها
سمك طازج |
السمك غير الطازج :
1- خياشمه صفرا أو بني2- عيونه مطفيه غائره ومغيره لون
3- قشرته و لحمه غير متماسكين وبطنه تخرج بمجرد لمسها
4- رائحة زفرة فجه منتشره ولا تحتاج ان تقرب السمكه منك لتشمها
سمك غير طازج |
عند شراء الأسماك من المحلات عليك أيضا :
1-امسك السمكه من راسها لو الجسم ميل كله مره واحده تبقي مش طازه أما لو العمود الفقري شادد حيله وشال السمكه تبقي طازه2-عاين جسم السمكه كويس للتأكّد من أنّها خالية من الضربات او الكدمات (فيه ناس بتصطاد بالديناميت).
3- إضغط عليها باستخدام أصابع اليد فإذا لم يبقى أثر للضغط فإنّ السمكة تكون طازجة ولو اصابعك علمت على جسم السمكه تبقي مش طازه
ملحوظه : لو بتشتري سمك فيليه يجب أن يكون سمك الفيلية متماسكاً ورطباً كما يجب أن يخلو من الكدمات الحمراء للتأكّد من أنّه طازج.
أخيرا بقي طرق غش السمك:
1- تلوين الخياشيم باللون الأحمر خصوصا ببعض البنجر حتى تحاكى اللون الطبيعى.
2- تجميد السمك لأن الثلج يخفى رائحة الاسماك لإخفاء مظاهر الفساد.
3-نزع عيون الأسماك
4-خلط السمك التالف بغيره من الاسماك الطازجة
طبعا لو غاوي صيد زيي لازم تزور صفحة تعلم صيد السمك واذا بتتعب من صيد التسقيط يبقي اكيد محتاج تعرف علاج دوار البحر
تعليقات
إرسال تعليق